Cum am fost „hack-uit” pe Netflix

Cum am fost „hack-uit” pe Netflix

Era o seară frumoasă și liniștită de vineri, după o săptămână în care s-ar fi presupus că trebuia să fi mers în concediu (cel puțin oficial). După o răceală de zile mari a soției, de care mă bucur enorm că a scăpat, ne-am trezit cu Kira (cățelușa familiei care ne topește inimile, chiar și când încercăm să fim „de fier”) că nu mai mănâncă, nu mai bea apă, nu-și mai face nevoile, etc. Dar despre asta vă povestesc în perioada următoare.

Ziceam că era o seară liniștită, terminaserăm cu alergăturile și băgam o sesiune de seară de familie modernă: soața pe „smartfeon” și eu la laptopel. Plăteam niște facturi (de care uitasem, UPS) și m-am trezit cu notificare pe mail că mi-a fost accesat contul de Netflix din altă locație. „N-are cum!” zic…doar ce-l creasem acum 2 zile și nu l-am accesat decât de pe televizorul cel „dăștept”! Mi-am văzut mai departe de plăți & stuff și am ignorat mailul, crezând că e din categoria celor fake, care te tentează să dai click și să ți-o iei în bot.

La câteva minute distanță, ZBANG! Primesc email cum că mi-a fost schimbată adresa de mail, conform „solicitării mele”. La interval de MAXIM 1 minut primesc și notificare că mi-a fost schimbată parola. Norocul meu că deja intrasem pe cont și eram rămas logat.

Desigur, domnu` Netflix e atât de bine pus la punct încât nu ți se cere o confirmare, ceva, cu ocazia datelor. În disperare de cauză, am apelat la varianta de „help”. Am sunat la nr de acolo, mi-a răspuns o voce de roboțel în limba română (care inițial mă liniștise) și mi-a spus frumușel că ei au program până la ora 22 pe Românica. Să mor și nimic altceva!

Panică, panică, panică! Mi-am dat seama că aveam și datele de la card asociate contului. Teoretic, sunt criptate. Tot teoretic era securizat și contul de Netflix! Practic…stau la 2 noaptea și-mi scriu pățaniile pe blog! 🙂

După ce m-au trecut nițel apele, găsesc o „portiță”. Intru pe chat live, din cont (cel din RO nu era accesibil, așa că am trecut pe US). Mă ajută un tip super ok, a verificat cele sesizate de mine, a resetat toate cele la loc, apoi mi-a sugerat să punem alt mail, ca să fie treaba mai sigură (măcar de data asta). Am întrebat dacă nu există și la ei o variantă de autentificare în 2 pași, că tot suntem și noi aproape de 20-20! A zis că nici gând, da` să stau potol, că acum e totul super securizat. Așa m-a liniștit…de nu vă spun! 🙂

Ca sfat, aveți mare grijă cu toate conturile pe care le aveți și pe unde le aveți. Dacă folosiți aceeași parolă peste tot, e cam belea. La fel și dacă aveți una din cât mai puține caractere și este extrem de simplă. Astea sunt vremurile, deci trebuie să ne adaptăm.

Puteți verifica aici dacă adresa de email v-a fost compromisă. Zic eu că prinde bine să faceți o mică verificare, barem!

P.S. Tot ca pont, vă sugerez să vă faceți card Revolut (măcar virtual, dacă nu fizic) și să faceți plățile cu ajutorul lui. Eu m-am liniștit (târziu, ce-i drept), când mi-am dat seama că gândisem un pic în avans când am făcut contul Netflix și am băgat datele de la cardul virtual Revolut (pe care îl poți activa/dezactiva instant). Așadar, oricât ar fi vrut stimabilul să facă ceva, n-avea cum. Și tot ca pont, Revolut oferă bonus 50 de lei la înscrierea folosind acest link (atât pentru voi, cât și pentru mine), imediat după ce veți face prima tranzacție. Singura condiție este să depuneți 50 de lei la activare, bani de care vă puteți folosi oricând și-i veți avea disponibili pe card. De asemenea, emiterea și livrarea cardului standard în România sunt gratuite, deci nu ai de ce să refuzi asemenea pleașcă, zic eu! 🙂 Cheers!

Distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Comentarii

comentarii

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *