Cum să tastăm corect și rapid

Cum să tastăm corect și rapid

Bună dimineața,

Sunt ferm convins că cel puțin 75-80% dintre voi nu știau de existența unor semne puțin mai aparte pe tastaturile de la pc-urile și laptop-urile pe care le folosiți (desigur, discutăm despre existența fizică a tastaturii, la această categorie neincluzând telefoanele și tabletele cu touchscreen).
Deși tehnologia a evoluat extrem de rapid în ultimii ani, anumite simboluri au fost menținute, având un rol determinant în utilizarea funcțiilor de bază.

bump
Astfel, deasupra tastelor „F” și „J” există mici „denivelări”, care le fac să fie recunoscute mult mai ușor la tastare. Aceste repere au ca rol ajutarea utilizatorului în poziționarea corectă a mâinilor pentru tastare. Astfel, deasupra celor două taste trebuie să poziționăm degetele arătătoare (cel de la mâna stângă deasupra literei „F” și cel de la mână dreaptă deasupra literei „J”).

place_your_finger
Celelalte degete ale mâinii stângi se vor așeza, practic, deasupra literelor „A”,”S” și „D”, iar cele ale mâinii drepte deasupra caracterelor „K”, „L”, „;” și „‘”.

hand_pose

Acestea fiind spuse, vă doresc o zi minunată și…spor la tastat corect! 🙂

Distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Comentarii

comentarii

2 comentarii

    • Trebuie! 🙂 Personal, tastam „după ureche” la început. Apoi, mi-am dat seama că nu e tocmai ok, mai ales că-mi place să și scriu cu diacritice și, cât se poate, corect gramatical.

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *